Loading...

Cum alegem cele mai bune ferestre pentru locuința noastră?

Fie că este vorba despre o casă la curte sau un apartament, izolarea termică și fonică a acestuia nu mai este, demult, un moft, ci o necesitate. Piața are numeroase oferte de geamuri termopan, dar, dacă nu ești un cunoscător al domeniului, riști să regreți alegerea făcută. Tocmai de aceea, dorim să venim cu câteva informați esențiale pe care oricine este interesat să își izoleze locuința să le știe, de la bun început.

Specialiștii atrag atenția asupra alegerilor făcute, în funcție de preț

Atunci când achiziționăm un lucru pe care nu îl schimbăm într-o lună sau un an de zi

le, ci unul care să reziste chiar și peste 10 ani de zile, cum sunt termopanele, alegerea pare una foarte grea. Mulți fac greșeala de a-și cumpăra geamuri termopane la cel mai mic preț, crezând că fac economii. De fapt, această economie este una pe termen scurt, urmând ca, peste o perioadă scurtă de timp, să înceapă să apară problemele: ferestrele nu se mai inchid bine, profilul PVC devin, vizibil, uzate. O schimbare de acest tip necesită timp de analiză, pentru a face alegerea cea mai convenabilă. Bineînțeles, există și varianta de a cumpăra ceva „ieftin și bun”,  dar acest lucru este posibil atunci când găsești un magazin care pune, înainte de toate, calitatea.

Pentru cei care locuiesc la casă, pierderea de energie este una și mai mare, decât în cazul celor care stau la bloc, pentru că nu există pereți comuni cu alți vecini, iar pereții care dau direct către exterior se vor răci considerabil, mai ales pe timp de iarnă. Aici, trebuie neapărat ținut cont de calitate; o fereastră de tip termopan realizată la standarde germane, clasa A, nu doar că te va ajuta să faci economii vizibile la energie, dar te va și feri de neplăcerile ce apar, odată cu răcirea pereților, cum ar fi formarea mucegaiului, atât de periculos pentru sănătate.

O fereastră bine realizată, în acord cu standardele ridicate ale domeniului, va fi proiectată să reziste chiar și 25 de ani, timp în care tu te vei bucura de tot confortul casei tale. Mai mult decât atât, o alegere bine făcută, de la bun început, te va scuti de cheltuielile pe care le presupun reparațiile unei ferestre cu geam termopan care poate chiar și să fie nevoie să fie schimbat. Alt deranj, alți bani.

O fereastră de calitate trebuie să aibă grosimea conformă cu standardele cele mai exigente, dilatația oțelului din compoziție sa fie una adecvată, în caz contrar, geamul nu va fi ținut fix sau se poate coroda, odată cu trecerea timpului.

Nu toți cei care își montează geamuri termopane optează și pentru pervaz, lucru pe care specialiștii nu îl recomandă. Pervazul este mai mult decât un simplu accesoriu, el ajutând la scurgerea apei de pe geam, evitând ca aceasta să ajungă pe perete.

                                                                                        Cum rezolvăm problema mucegaiului?

Mucegaiul apare când în încapere aerul nu circulă și se creează umiditate. Mitul conform căruia geamurile termopane sunt problema a fost demontat de specialiști, care atrag atenția asupra obiceiurilor greșite pe care le avem, cei mai mulți dintre noi, mai ales în bucătărie. Existența unei hote și aerisirea încăperilor, în mod frecvent, ne vor ajuta să scăpăm de neplăcerile pe care le aduce umiditatea din casă.

Așadar, la achiziționarea geamurilor termopane, atenția trebuie îndreptată către calitate. Și, bineînțeles, către design, pentru că și acesta este foarte important pentru toți cei care își doresc să păstreze un echilibru vizual, în ceea ce privește locuința personală.

By | 2017-06-15T13:17:07+00:00 June 15th, 2017|Profile PVC|

0770.149.829